Första barnboken: Månbas Shackleton

Månbas Shackleton barnbok av Marko T Wramén och Jonna Hallberg

Nu kommer min första barnbok – Månbas Shackleton!

Denna min 20:e bok (Hurra!) är en faktabok skriven som ett äventyr för barn i åldern 3-6 år (men den fungerar utmärkt för äldre barn). De fantastiska illustrationerna är gjorda av Jonna Hallberg. Så här skriver Bokförlaget Opal om boken:

”Visste ni att på månens sydpol finns en stor krater som heter Shackleton? Det gör det och dit ska Gustavs mamma åka, han önskar bara att han också var astronaut och kunde åka dit …
Följ med Gustav på ett spännande och ­faktafyllt uppdrag till månen där han ­hjälper till att bygga en månbas. Lär dig allt om ­raketen, den häftiga månbilen och hur det går till på den tre dagar långa resan till månen. Vad äter man i rymden och hur gör man egentligen för att gå på toa?

Månbas Shackleton är en faktabok om det ­verkliga Artemisuppdraget som ska ta ­människan till månen igen, och det är Gustav som är berättaren. Med fascinerande fakta av Marko T. Wramén och Jonna Hallbergs fantastiska illustrationer kan man inte annat än dras med i äventyret.

Boken går att köpa i den fysiska bokhandeln såväl som hos internetbokhandlarna, till exempel adlibris.

Den 13 maj blir det officiell premiär, då står Jonna och jag på scen på Barnboksfestivalen och berättar om boken, allt i samband med Stockholms bokhelg.