Vattenselfies på Havoteket i Helsingborg

I samband med den stora sommarsatsningen H22 i Helsingborg byggdes en vattenpaviljong upp – Havoteket – där besökarna kunde lära sig mer om havet i och kring Helsingborg. Det fanns ett stort klappakvarium med bland annat krabbor, torsk, plattfisk och snustorr, och ett mindre akvarium med haj, rocka, dödmanshand med mera.

Jag var ansvarig för två stationer. Dels Vattenrummet (som du kan läsa mer om här), dels Vattenselfie. Det senare är en version av mitt tidigare konstprojekt Vattenspegeln. I korthet har jag helt enkelt uppfunnit en undervattensfotoautomat där jag kan ta människors porträtt undervattnet fast på land. Man doppar ansiktet i vattnet och jag tar en bild.

Vid 20 tillfällen under perioden 4 juni – 14 augusti 2022 tog jag undervattensporträtt på långt mer än 1000 personer. Ett fantastiskt roligt konstprojekt som lockade fram många skratt och leenden. Här är några exempel på bilder.