Jyllands-Posten writes about our Italian book

The major Danish newspaper Jyllands-Posten writes about our book Tog & Mad i Italien. Thank you!

Here is the article:

Ny bog vil få os til at tage toget i Italien Stigende billetsalg og ny nattogforbindelse fra Danmark til Tyskland tyder på stigende interesse for at rejse på skinner, og nu kan man tage en ny guidebog med under armen sydpå. Også gastronomien er i fokus.

[object Object]

TOM NØRGAARD

Bortset fra annus horribilis, 2020, er det de seneste år gået støt fremad, når det gælder togrejser fra Danmark og ud i verden. En måde at måle det på er ved at se på antallet af solgte interrailpas. Tal fra DSB og Eurail, der udbyder interrailpas, viser, at der ikke siden 1991 havde været så mange danskere, der rejste med interrail, som tilfældet var i 2019. Her rejste 13.439 danskere af sted med et interrailpas i rygsækken, mens tallet i 2016 var 5.319. Alene fra 2018 til 2019 steg salget af danske interrailpas med 27 pct. Tallene viser også, at det ikke kun er de helt unge, der har smag for interrail, som det ellers tidligere har været. Seniorer på 60 år og derover er den gruppe, der vokser mest. Stigningen fra 2017 til 2018 viser, at andelen af seniorer, der købte et interrailpas, steg med 54,3 pct. Man behøver naturligvis ikke købe interrailpas for at rejse ud i verden, og at interessen er til stede, ses også ved, at Danmark for nylig igen fik nattog til Tyskland efter en årelang pause. På via Umorto i Lecce ligger flere gode vinbarer, herunder Shui Wine.

Klimadiskussionen og også muligheden for at dyrke langsommeligheden som et modtræk til en fortravlet hverdag kan være nogle af grundene til den fornyede interesse, og det er også et par af salgsargumenterne fra forlaget Turbine, som netop har udgivet bogen ”Tog og mad i Italien”.

Bogen, der er skrevet af det svenske par Anna W. Thorbjörnsson og Marko T. Wramén, giver både tip og lavpraktiske råd til togrejsen og anbefalinger til smukke områder, spændende byer, gode vinproducenter, gelateriaer og lækre spisesteder undervejs. Bogen indeholder ni planlagte ruter, letlæselige kort og en vejledning til, hvordan man bedst booker billetter, hvilket faktisk ikke altid er helt ligetil.

Thorbjörnsson og Wramén har tidligere skrevet bogen ”Med tog gennem Europa”, der ligeledes er udgivet på Turbine og oversat fra svensk af Dorthe Klyvø. ”Tog og mad i Italien” er netop udgivet på forlaget Turbine. 186 sider. Vejl. pris 250 kr.”

https://turbine.dk/produkt/tog-og-mad-i-italien/