Förlag Waterglobe Productions

 
 

Välkommen till det nya hungriga förlaget Waterglobe Productions. Vi ger ut böcker vi brinner för, oavsett ämne. I praktiken handlar det just nu om fotografi, poesi och reportage. Men ett bra manus är alltid intressant. Förlaget har en stark Malmöförankring men tack vare förlagschefen Marko Wraméns internationella karriär finns det många ingångar. Förutom poesi och fotoböcker kommer det också olika typer av guideböcker och serieböcker med koppling till Skåne och Danmark.


Alla förlagets böcker finns tillgängliga via Bokrondellen men ni är välkomna att beställa böcker direkt från oss också.


Har du ett vackert, starkt och unikt manus? Eller bokidé som kan bli ett?

Kontakta förlagschef Marko Wramén på info@waterglobe.net.Att köpa en bok:

Sätt in bokens pris plus fraktavgitft på postgiro 122 18 46-7. Ange bokens namn och din adress. Maila sedan också din beställning till info@waterglobe.net och ange bokens namn, ditt namn och din adress.Black Well av Jenny K Lundgren


Black Well är Jenny K Lundgrens första bok.

Poesin är mörk. Texterna dödsmörka. Det svåra, kokssvarta vi ibland känner bildar den gemensamma beröringspunkten. Vi har alla varit där, om aldrig så kort. Eller så kommer vi någon gång att få känna den kalla ilningen av vit och naken skräck. När det viktiga lämnar, rämnar, bränner ut.
Det är laddade ord och svidande tunnhudad poesi.

Boken är illustrerad med bland annat bilder på konstverk av Jenny K Lundgren.


Pris: 100 kronor.

Frakt: 25 kronorTrots allt – livet bakom muren av Marko Wramén


Trots allt – livet bakom muren är ett försök att förklara för alla de som frågar. Hur är det egentligen ”där nere”? Hur lever de? Hur kan de?

Det är ett sätt att dela erfarenheten av att hur illa en konflikt än är, så fortgår ändå livet, sida vid sida med döden. För det finns inget val. I ena stadsdelen våld. I den andra handlar man mat. Om det finns någon att köpa förstås.

Också bakom en mur finns en vardag, trots allt. Om än helt olik din och min.


Pris: 200 kronor.

Frakt: 60 kronor.

 

Livet under ytan – en marin artguide

av Klas Malmberg


Livet under ytan - en marin artguide är en grundläggande bok om de levande saker du kan hitta om du doppar huvudet under ytan på Sveriges västkust.

Boken är uppbyggd med många bilder och lite text så att det skall vara lätt att bläddra och hitta de arter du sett under ytan. Syftet är att det skall vara en bok som på ett enkelt sätt hjälper dig att ta reda på namnen på de djur, alger och växter du ser när du badar, snorklar eller dyker.


Pris 250 kronor.

Frakt: 50 kronor.

Kvarteret – en fotobok av Niclas Tilosius


Vissa kvarter är mer än bara tegelstenar staplade ovanpå varandra och människor som söker skydd och ro. De får ett eget liv, en egen historia och blir mer än summan av människorna som bor där. Hagen på Möllevångstorget i Malmö är ett sådant kvarter. Författaren har bott här i mer än 15 år och skildrar människorna och miljön i starka svartvita bilder. Glädjen och sorgen, livet och döden.


Kvarteret är en klassisk fotobok som redan nu är ett unikt tidsdokument.


Pris 250 kronor.

Frakt: 60 kronor.

Söta Serier – Ett seriealbum av Andi Almqvist


Söta Serier är musikern Andi Almqvists första sereialbum. Det består av fyra kapitel där den första delen är självbiografisk. I de andra delarna får du stifta bekantskap med gamla bekanta som Pål och Kulan.


Andi Almqvist är född 1968.

Han har tecknat professionellt sedan 1990, publicerats i en mängd serie- och dagstidningar, gjort bokillustrationer och jobbat som mellantecknare på animationsstudion Pennfilm.

Andi är också musiker, har turnerat över hela världen och släppt fyra skivor.Pris 200 kronor.

Frakt: 50 kronor.

Kylskåpspoesi av Jenny K Lundgren och Marko Wramén


Malmökonstnären och poeten Jenny K Lundgren har tagit två av sina dikter, dekonstuerat dem i sina minsta beståndsdelar och sedan gjort kylskåpspoesi av det hela.

Under Malmöfestivalen 2012 skapade hon ett poesi-labb där alla var välkomna att skapa nya dikter av hennes ord.

Lyrikrecycling om man så vill.

Fotograf Marko Wramén tog en bild av varje dikt.

Det här är resultatet – en bok med 44 dikter av 46 gatupoeter.